Pääsiäinen

Kokeilen kirjoittaa tämän postauksen kännykällä, kuvatkin ovat ihan kännykkäkuvia. Ajattelin kertoa vähän meidän pääsiäisestä.

Perjantaista lauantaihin meillä oli kylässä ystävä ja hänen kanadalainen puolisonsa joka saapui Suomeen pari kuukautta sitten. Teimme ruokaa ja hengailimme, ei mitään sen ihmeempää. Olin myös tehnyt pashaa, ja sehän oli ihan super hyvää! Tosi vähän tuli otettua kuvia mistään, ei myöskään pashasta.

Lauantaina teimme yhdessä kimchiä, sillä vieraamme on asunut Etelä-Koreassa ja on myös myynyt omaa kimchiään Kanadassa. Saimme hänen reseptinsä, joka oli kyllä tosi hyvä.

Olin vuokrannut meille puulämmitteisen paljun pihaan pariksi päiväksi. Olen vähän haaveillut vastaavasta pihallemme, joten oli kiva päästä testaamaan paljun toimintaa käytännössä.

Arveluni paljusta osoittautuivat oikeaksi, ja sitä oli vaikea saada juuri oikean lämpöiseksi. Olin lämmittänyt paljua perjantaina koko päivän, ja kun sitten illalla myöhään menimme sinne, se olikin ihan viileää pohjalta. No, meille tulikin sitten vaan suihkut illan istumisen lomaan.

Ajatus siitä varmistui, että jos palju tai poreallas joskus hankitaan, tulee se olemaan jatkuvalämmitteinen jolloin se on aina valmiina kylpijöitä varten.

Lauantaina pääsimme nauttimaan puolisoni kanssa paljusta ja taisimme istuakin siinä pari tuntia. Paistoimme myös vegemakkaraa kamiinassa foliokääreessä.

Sunnuntaina oli ihan mahtava sää ja heti herättyäni totesin että nyt mennään laittamaan pääsiäiskokko ja syödään aamiainen ulkona.

Taannoisesta puusouvista ja omenapuiden leikkuusta meillä oli paljon poltettavia oksia, mutta koska oksat olivat vielä aika tuoreita, sai niitä ihan tosissaan sytytellä pitkin päivää. Ystävämme tulivat vielä myös käymään ja hengailimme kokolla turvavälit huomioon ottaen.

Tykkään tehdä nuotiolla ruokaa ja hyödyntää elävää tulta ruoanlaitossa aina kun mahdollista. Kypsensin nytkin foliokääreessä halloumia, uunijuureksia ja vegemakkaraa ja söimme ulkona kokon äärellä.

Olipa hauska sunnuntai ja oli ihana nauttia kevään ekoista ulkoruokailuista ja -kahveista omalla pihalla. Taikurikin osallistui omalla tavallaan 😀

Published by

3 thoughts on “Pääsiäinen

  1. Palju oli odottamaton pääsiäisyllätys! Ihana viikonloppu täynnä ruokaa, lilluttelua, savun tuoksua ja aurinkoa 🙂

    Tykkää

  2. Hei. Varaisin brunssiin 5 paikkaa klo 11. Yst.Anna Kuusvuori 0405676764
    Onko ok? 😊Hyvää Vappua!

    Tykkää

Jätä kommentti