Puutalkoot

Viime viikonloppuna Vaahteramäellä pidettiin puusouvia, eli puutalkoita. Tontillamme on joitain huonokuntoisia puita, lähinnä muutama lähes pystyynkuollut koivu piti saada matalaksi ja yksi omenapuu oli täysin kuollut paikalleen.

Isäni oli lupautunut tulemaan uuden moottorisahansa kanssa auttamaan (tai siis ilman häntä ja sahaa ei olisi ollut mitään puutalkoita) ja mukana oli myös äitini ja toinen veljeni.

Saimme kaadettua omenapuun lisäksi pari käppänää koivua joissa oli sisällä lahoa, mutta moottorisaha toimii akulla ja vaikka akkuja oli kaksi niin virta loppui kesken. Jatkamme hommaa siis vielä ensi viikolla.

Itse arboristi työssään

Isäni tosiaan käytteli moottorisahaa, veljeni kasasi kokoon ostamani sahapukin ja auttoi puiden kannossa, minä ja äitini rahtasimme pilkottua puita varastoon ja teimme pienemmistä risuista sytykkeitä. Puolisoni oli tuolloin töissä, mutta hän kävi vielä töidensä loputtua askartelemassa risuista lisää sytykkeitä. Otimme veljeni kanssa myös hieman pukkitappelutreeniä kaatuneen rungon päällä. Voittajasta ei ihan tullut selvyyttä.

Puiden kantelu kävi treenistä
Pukkitappelua

Ihan mahtavaa kun saatiin samalla kertaa pihalta huonoja puita pois ja polttopuuta ensi talveksi! Meillä on kaklkuuni salissa ja keittiössä leivinuuni, joten puuta kuluu talvella ihan kiitettävästi.

Muutaman kympin sahapukki toimitti hyvin virkaansa

Jätimme tontin rajalle makaamaan pari rungonpätkää joissa oli runsaasti pienelämää, niin riittää pieneliöstölle ruokaa ja asuinpaikkoja. Ötököiden lisäksi myös talkoolaiset tuli tottakai ruokittua. Näin varmistetaan että tulevat toistekin, hommaa täällä meinaan piisaa 😊.

Published by

3 thoughts on “Puutalkoot

  1. Hyvin näyttää puut kaatuvan! Itsekin pitäisi vaihtaa teräketju moottorisahaan ja hieman karsia pihan puskia ja pieniä puita. Tuo on kyllä hyvä, että voi käyttää puita polttopuina kakluunissa.

    Tykkää

  2. Mukava lukea muiden puutalkoista. Meillä Turengissa myös muutama puu vaatisi kaatamista tulevien viikkojen aikana. Hoiditteko itse myös kantojen poiston? Meillä ei vielä tietoa voiko kotikonstein tätä tehdä joten luultavasti olisi ammattilainen pyydettävä apuun.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s